viernes, 23 de marzo de 2012

Via Bisbe de Santa Linya

Via: Bisbe de Santa Linya
Zona: Camarasa -Noguera
Dificultat obligada: A1
LLargària: 52 m (15+25+12)
Equipament:  parabolts

Orientació:
Aproximació: prop del poble de les Avellanes es troba Santa Linya. En la part alta del poble surt la pista que baixa a l'estació de trens. Als 500 m deixem la pisa, i prenem una pujada per l'esquerra. A un km per la dreta surt una pista que porta a un repetidor, continuem recte. Cruïlles anem cap l'ermita de Sant Urbà. I aparquem una mica mes lluny a la pista. (mirar blog escalada per a tontos, ho explica molt bé).
Es pot anar de dues formes baixant per la ferrata o baixant fent un rappel i travessem un barranc passant per damunt d'el túnel del tren. 
Descens: Un rappel.
Oberta: Manel Cortés/Victor Luque

Un lloc increïble, maco i apartat de la gent. És com estar a un altre món.



L1 (V+) 15 m

Agafem la sortida en que hi ha un parabolt i va recta, no és l'original d'aquesta via. Un imici molt descompost amb roca trencada, sortida una mica atlètica per superar la panxeta.


 (foto:Sergi)

L2 (V/A1/6a) 25 m

LLarg més fi i el més dificil de tota la via. El fa el Sergi, per superar el primer pas, ens pujem a una petita agulla (el Fill del Bisbe) que hi ha al començament del llarg i d'aqui passem a la paret, totalment vertical, amb escases preses de mans i peus. LLarg molt técnic, jo progresso amb ajuda d'alguna cinta.



 (el Fill del Bisbe)


L3 (V) 12 m

Em toca a mi, pujo una fissura, una mica mullada per la pluja del dia abans i acaba amb una placa amb un pas finet.

 (foto:Sergi)

 (R3)
 (Pot de ressenya)

(sortida a la placa)





ressenya kutrescaladors


No hay comentarios:

Publicar un comentario